Hastane Ziyaret Saatleri ve Kuralları
27 Nisan 2023

REFAKATÇİLERİMİZİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Refakat kartınızı sürekli yanınızda bulundurunuz.

2. Hastalarınızın doktoru ve hemşiresi ile tanışınız.

3. Hastaların yataklarını, etajerlerini, dolaplarını daima temiz ve düzenli tutunuz.

4. Giyecek vb. eşyaları yatak başlarına ve serum askılarına asmayınız.

5. Etajerlerde ve giyinme dolaplarında yiyecek bulundurmayınız. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz.

6. Cam önlerine pet şişe, yiyecek kabı vb. malzeme koymayınız.

7. Odalarınızı sık sık havalandırmalısınız. Banyo ve tuvaletleri mümkün olduğunca temiz kullanmaya özen göstermelisiniz.

8. Hastalarınızın vücut temizliğine özen gösteriniz.

9. Yemeklerinizi yemek saatinde yemeye gayret göstermelisiniz.

10. Çöpleri çalışanların uyarıları doğrultusunda size gösterilen çöp kutularına atınız. Kliniklerde bulunan ‘Tıbbi Atık Çöp Kutusu’nu kullanmanız sakıncalıdır.

11. Koridorda ve hasta odalarında yüksek sesle konuşmayınız. 4207 sayılı kanuna göre sigara içmenin yasak olduğunu unutmayınız.

12. Odanızdaki telefon numaranıza öğrenip, yakınlarınıza bildirip görüşmeleri o telefonla yapınız.

13. Sabah 08:15 -09:15 arasında vizit yapılacağı için hasta odalarını boşaltınız.

14. Refakatçi değişimlerini sabah erken, akşam geç saatlerde değil, ziyaret saatlerinde yapınız.

15. Refakatçi değişimi yaparken hastanız hakkında birbirinizi bilgilendiriniz.

16. Hastanenin hepimizin ortak malı olduğunu unutmayıp, KORUYUNUZ.

17. Hasta yataklarına oturulmamalı ve yatılmamalıdır.

ZİYARET SAATLERİ VE ZİYARETÇİLERİMİZİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Hastanemiz Ziyaret Saatleri14:00 – 15: 00  ve 18:30 – 19:30 saatleri arasındadır.

Genel Yoğun Bakım Ünitesi Ziyaret ve Bilgilendirme Saatleri :  14:00 – 15:00 saatleri arasında hastanızın durumuyla ilgili doktorunuzdan bilgi alabilir, telefonla da arayabilirsiniz.

2. Enfeksiyon kapma riskine karşı ziyaretçilerin hastaya ait eşyaları kullanmaması, hasta yataklarına oturmaması gerekmektedir.

3.Tıbbi durumu uygun olan hastalarımızla sabit hattımızdan 10:00 – 19:00 saatleri arasında görüşebilirsiniz.

4. Hasta ziyaretine yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır. (Hasta, hasta yakınlarının bulaşıcı hastalıklardan korunması için)

5. 12 yaşından küçük çocukların hasta ziyareti yapması yasaktır. (Çocuklarımızın bulaşıcı hastalıklara karşı korunması için)

6. Engelli otoparkı olarak belirlenen yerlere araç bırakılması yasaktır .

7. Seyyar satıcıların girmesi ve izinsiz görüntü alması yasaktır.

8. 4207 sayılı kanuna göre sigara içmenin yasak olduğunu unutmayınız.

9. Yangın merdivenlerinin amacı dışında kullanılması yasaktır.

10.Hastanemiz poliklinik saatleri :  09:00-12:00  –  13:00–16:00 ‘dır.

11.Poliklinik muayenelerinde;

- Acil Vakalar (ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma) - Engelliler - Hamileler - 65 yaş üstü hastalar - 7 yaşından küçük çocuklar‘ a  öncelik tanınmaktadır.

12. Güvenlik görevlilerinin ve hastane personellerinin uyarılarına dikkat ediniz.

13. Yönlendirme elemanlarımızdan ve telefonla tıbbi bilgiler dışında sürekli bilgi alınabilmektedir.

14. Hastanemizde bulunan tuvaletlere kağıt havlu ve benzeri madde atılmaması ve gereksiz yanan lambaların söndürülmesi rica olunur.

15. Mescidimiz hastanemizin zemin katında bulunup bay ve bayanların abdest alabilmelerine yönelik lavabolarımız bulunmaktadır. Ayrıca acil serviste engelliler için tuvaletimiz mevcuttur.

16. Hasta ve hastane güvenliğimiz açısından hastanemiz 24 saat güvenlik kamerası ile izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.

Unutmayınız, hastanızın sağlığı sizin için olduğu kadar bizim içinde önemlidir. Lütfen kurallara uyunuz...