Hasta Yatış ve Taburculuk Hizmetleri
27 Nisan 2023

YATIŞ İŞLEMLERİ

DSCN2831

Yatışına karar verilen hastaların poliklinikten yatış dosyası hazırlanır ve bilgisayar üzerinden yatış kararı verilir. Yatış evrakları kat sekreterleri tarafından düzenlenir, bilgisayar üzerinden yatışı yapılır. Klinik hemşiresi tarafından karşılanan hasta yatağına yatırılır, hastaya kol bilekliği takılır, hastane kuralları hakkında (yemek saatleri, ziyaret saatleri, vizit saatleri, tedavi saatleri) bilgi verilir. Tedavi ve bakımı ile ilgili danışılması gereken herhangi bir konuda klinik hemşiresi ile iletişim kurulabilir. Doktor vizitleri hastanın genel durumunu görmek ve tedavisini planlamak amacıyla 08.00-09.00 ve 15.00-16.00 saatleri arasında yapılır.

TABURCU İŞLEMLERİ

Taburculuğu uygun görülen hastaya gerekli ise hekim tarafından reçete yazılır, hemşire tarafından evde kullanacağı ilaçlar, beslenme-diyet, hareket-egzersiz vs. konularda eğitim verilerek hasta taburculuk eğitim formu doldurulur. Hastanın taburculuk işlemleri kat sekreteri tarafından bilgisayar üzerinden yapılır.

HASTA İZİN İŞLEMLERİ

Hastalarımızın güvenliği bizim için önemlidir. Bu yüzden izin işlemleri resmi evrak ile yapılır. Doktorun izni ve bilgisi ile izin evrakı hemşire tarafından doldurularak imzalanır, daha sonra hastanın doktoru ve başhekim tarafından imzalanır en son hastanın veya hasta yakının imzası alınır. Evrakın bir nüshası hemşirede kalır diğer nüshası da hastaya verilir.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

• Genel olarak hastanelere giderken, yanınıza değerli eşyalarınızı getirmemeniz ve gereğinden fazla para bulundurmamanız önerilir.

• Yanınızda getirdiğiniz ilaçları servis hemşiresine veriniz.

• Size verilen ilaçlar dışında doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız.

• Servislere yatışınızda takılacak olan hasta bilekliklerini hiçbir şekilde çıkarmayınız.

• Nüfus cüzdanını hastanın yanında bulundurunuz.

• Eşyalarınızı odalarda bulunan dolaplarda muhafaza ediniz.

• Refakatçi kaldığınız sürece hastanızın yanında bulununuz.

• Bir eşyanızın kaybolması veya çalınması durumunda servisinizin sorumlu hemşiresine haber veriniz.

• Tanımadığınız kişilerden yardım istemeyiniz ve onların yardım tekliflerini kabul etmeyiniz.